Beaphar FiproTec Spot On 6x (L)


Bruttó 12.900 Ft

  • Ter. állapot: Szállítási idő 1-4 munkanap
  • Gyártó Beaphar
  • Kód: 16538
doboz

Bővebb leírás

6 x 268 mg rácsepegtető oldat nagytestű kutyák számára.
 Bolha- és kullancsirtó spot-on.

268 mg rácsepegtető oldat közepes testű kutyák számára A.U.V.

Fipronil
Egy 2.68 ml-es pipetta tartalmaz: Hatóanyag: Fipronil 268.0 mg Segédanyagok: Butil-hidroxianizol (E-320) 0.536 mg, Butil-hidroxitoluol (E-321) 0.268 mg, Benzil-alkohol (E-1519) 763.800 mg

Tiszta, színtelen-halvány sárgás színű oldat. Rácsepegtető oldat 6 x 2.68 ml

CÉLÁLLAT FAJOK
Kutya

JAVALLATOK
Kutyák bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként alkalmazható, ha korábban állatorvos diagnosztizálta a betegséget. A bolhafertőzöttség elleni védelem időtartama 5 hét. A termék védelmet nyújt a kutyák új kullancsfertőzései (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) ellen a kezelést követő 7-ik naptól a 28-ik napig.

ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA
Az alkalmazás módja- helyileg, bőrre történő rácsepegtetés. Adagolás: - 20 és 40 kg közötti testtömegű kutya kezelésére egy 2,68 ml-es pipettát kell alkalmazni, amely. 6,7-13,4 mg fipronil/ttkg dózisnak felel meg. - 60 kg-nál nehezebb kutyákra 2 db 2,68 ml-es pipettát kell alkalmazni, amely igy maximum 8,9 mg fipronil/ttkg dózisnak felel meg. Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Ne távolítsa el a pipettát, csak közvetlenül a felhasználás előtt.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK
Minden alkalmazás előtt olvassa el a doboz belsején található információt, amely tartalmazza a részletes használati utasítást és valamennyi figyelmeztetést, beleértve a felhasználói figyelmeztetéseket is.

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A pipetták a felhasználásig az eredeti csomagolásban tartandók, a fénytől való megóvás érdekében. Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

KÜLÖNLEGES ÓVINTÉZKEDÉSEK A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNYEK VAGY HULLADÉKAIK ÁTRALMATLANNÁ TÉTELÉRE
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra. Gyermekek elől gondosan el kell zárni. A közvetlen csomagolás első felbontását követően azonnal felhasználandó.
Felhasználói figyelmeztetések Közvetlenül a felhasználásig a pipetták az eredeti csomagolásukban tartandók. Ez az állatgyógyászati készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért kerülni kell, hogy a készítmény szájba vagy szembe jusson. Fipronil, vagy bármely segédanyag iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést. Kerülni kell, hogy a pipetta tartalma az ujjakra kerüljön. Amennyiben ez megtörténik, akkor szappannal és vízzel kezet kell mosni. Amennyiben az állatgyógyászati készítmény a szembe kerül, akkor azt azonnal, vízzel alaposan ki kell öblíteni. A készítmény lenyelése ártalmas az egészségre. Meg kell előzni, hogy gyermekek a pipettákhoz férjenek és a használt pipettákat az alkalmazást követően azonnal ki kell dobni a szemétbe. A kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyermekeknek nem szabad engedni, hogy a kezelt állatokkal játsszanak, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Ezért javasolt, hogy az állatok kezelése ne napközben, hanem kora este történjen, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak. Az alkalmazás ideje alatt dohányozni, enni és inni tilos! Alkalmazás után kezet kell mosni.
Egyéb figyelmeztetések Nem szabad hagyni a kutyákat folyóvizekben úszni a kezelést követően 2 napig.
Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás Laboratóriumi vizsgálatok szerint a fipronil nem rendelkezik bizonyított teratogén, vagy fötotoxikus hatással. Ez az állatgyógyászati készítmény a vemhes, vagy szoptató állatokon történő alkalmazás biztonságát vizsgáló tanulmányok hiányában kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok), ha szükséges Nem jelentkeztek mellékhatások a 12 hetes kölykökön, növendékállatokon és kb. 5 kg testtömegű kutyákon egy alkalommal, a javasolt adag ötszörösével végzett toleranciavizsgálatok során. Túladagolással a mellékhatások kialakulásának kockázata növekedhet. Ezért javasolt mindig a kezelendő állat méretének megfelelő pipetta alkalmazása.

ELLENJAVALLATOK
Nem alkalmazható a készítmény 12 hetesnél fiatalabb és/vagy 5 kg-nál kisebb testtömegű kutyákon. Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas, stb.) vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert nem kívánt mellékhatások - akár elhullás is - előfordulhatnak. Nem alkalmazható macskákon, mert az túladagoláshoz vezethet.

MELLÉKHATÁSOK
alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, fokozott nyálzás figyelhető meg, ami főként a vivőanyag jellegéből adódik. Az alkalmazást követően rendkívül ritkán fellépő, feltételezett mellékhatások között az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (bőrelszíneződést, lokális szőrhullást, viszketést, kipirosodást) és testszerte viszketegséget vagy szőrhullást jelentettek. Kivételes esetekben az alkalmazást követően fokozott nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (túlérzékenységet, depressziót és ingerlékenységet), hányást, vagy légzőszervi tüneteket észleltek. A túladagolást el kell kerülni. Túladagolással a mellékhatások kialakulásának kockázata növekedhet. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT
Függőleges helyzetben tartva óvatosan meg kell ütögetni a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipetta-testbe kerüljön. Ollóval le kell vágni a pipetta csúcsát. Szét kell hajtani a szőrzetet a lapockák között és a tarkónál, amíg láthatóvá nem válik a bőr. A pipetta hegyét a bőrre kell illeszteni és finoman össze kell nyomni, hogy a tartalma fele-fele arányban a bőrre ürüljön mindkét alkalmazási pontban. El kell kerülni az oldat szőrzeten történő alkalmazását és a bőrbe dörzsölését. Ügyelni kell rá, hogy a készítmény ne nedvesítse át túlzottan a szőrt, mert ettől a kezelés helyén a szőr összetapad. Ha ez mégis bekövetkezik, a jelenség az alkalmazást követő 24-48 órán belül megszűnik. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.
Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan Az olyan háztartásokban, ahol több állat is van, a bolhák okozta probléma optimális megfékezése érdekében minden kutyát és macskát megfelelő rovarirtószerrel kell kezelni. A háziállatokból származó bolhák gyakran megfertőzik az állatok kosarát, alomját, megszokott pihenőhelyeit, mint például szőnyegeket és kárpitozott bútorokat, amelyeket masszív parazitafertőzés esetén és a védekező intézkedések elkezdésével egyidejűleg megfelelő rovarirtó készítménnyel és rendszeres porszívózással kell kezelni. Nincsenek adatok arra vonatkozóan, hogy a kutyák fürdetése/samponozása milyen hatással van a készítmény hatékonyságára. A kezelést megelőző, vagy az azt követő gyakori samponozás csökkentheti a termék hatékonyságát. A bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként történő használata során javasolt az allergiás állaton és a háztartásban élő más kutyákon havonta történő alkalmazása. A készítmény nem akadályozza meg, hogy kullancsok az állatra kapaszkodjanak. Továbbá a készítmény alkalmazásakor fennálló kullancsfertőzések elleni hatékonyság nem került bemutatásra, ezért a fertőző betegségek átvitele nem zárható ki. Ismert, hogy a termék védelmet nyújt az új kullancsfertőzések ellen a kezelést követő 7-ik naptól a 28-ik napig. Azonban nem ismert, hogy az új kullancs-fertőzésekkel szembeni hatékonyság fennáll-e 4 héten túl is. Tehát lehetséges, hogy az ismételt alkalmazásokat követően az ilyen jellegű fertőzések elleni védettség akkor is csökkenhet, ha a készítményt az előírások szerinti legrövidebb időszak, 4 hét elteltével alkalmazzuk újra.
A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések: Kizárólag külsőleges alkalmazásra. A készítmény sebes, vagy kórosan elváltozott bőrfelületen nem alkalmazható. Kerülni kell, hogy a készítmény az állatok szemébe jusson. Amennyiben a készítmény véletlenül mégis a szembe kerül, akkor azt azonnal, vízzel alaposan ki kell öblíteni. A kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni. Fontos gondoskodni arról, hogy a készítményt olyan területre alkalmazzuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni és meg kell akadályozni, hogy a kezelés után közvetlenül az állatok egymást nyalogassák. A készítmény lehetséges toxicitását az olyan 12 hetesnél fiatalabb kölyköknél, amelyek a készítménnyel kezelt anyaállatokkal vannak kapcsolatban, nem vizsgálták. Az ilyen esetek különös gondosságot igényelnek.


Kedves Látogató!

 

Kedves Vásárlónk!

A folyamatos gazdasági problémák miatti rengeteg árváltozásról minden megrendelőnket tájékoztatni kell írásban vagy telefonon, ez jelentős többletmunkát ró ránk, és hátráltatja a beszerzést, valamint a kiküldést. Kérjük türelmüket, de közel 9000 terméket egyesével kellene átnézni, ha nem kapunk a beszállítóktól árlistákat.

 

Világméretű probléma az alapanyag hiány, kérjük ha pár napon belül nem kapja meg

tőlünk rendelését, kérjük keressen bennünket elérhetőségeinken, ezzel is gyorsítva munkánkat.

Sajnos a folyamatos áremelések is lassítanak bennünket,

de szeretnénk segíteni Önt és kedvencét a spórolásban.

Személyes átvételkor 500 Ft engedmény 8995 Ft feletti nagy zsákos tápokból.

Válassza a "személyes átvételkor 500 Ft engedmény" szállítási módot vásárláskor.

Jó egészséget és sok együtt töltött percet kívánunk.

 

 
 Az eledelporta csapata

 

#együttlegyőzzük

 

Jó egészséget kívánunk

Az eledelporta csapata, és 12 cicája