Beaphar Gentle Leader fejhám L - piros


Bruttó 4.625 Ft 5.840 Ft

Akció vége: Határozatlan ideig
  • Ter. állapot: Szállítási idő 1-4 munkanap
  • Gyártó Beaphar
  • Kód: 17951
db

Bővebb leírás

Fejhám nagytestű kutyák számára. Nem szájkosár és nem fojtja a kutyát!

A Gentle Leader használata javasolt tanításhoz, kiképzéshez, illetve olyan kutyák esetén, akik előszeretettel húzzák a pórázt sétáltatáskor. Alkalmazása esetén a kutyák húzása megszűnik, elfogadóbban, nyugodtabban viselkednek.

NEM SZÁJKOSÁR és NEM FOJTJA A KUTYÁT Tudományos alapokon tervezett eszköz, amely a kutyák természetes ösztöneit, reflexeit hívja segítségül a nem kívánatos viselkedés megszüntetésére, a tanulási folyamat rövidítésére.
1. Gyengéd nyomást gyakorol a nyak hátulsó részére, amely természetes relaxációs (nyugalmi) reflexet vált ki az állatból (mint amikor az anyaállat szállítja a kölykeit).
2. Gyengéd nyomást gyakorol az orrnyeregre, amely szintén természetes relaxációs reflexet vált ki az állatból.
3. Amerre az alul csatlakozó póráz fordítja a fejet, a kutya arra figyel, s arra megy (ha húzni akar, figyelme visszafordul a gazdájára). Ellentétben más fejhámokkal a Gentle Leader -kényelmesen, pontosan méretre állítható orrhurokkal rendelkezik - semmilyen körülmények között nem csúszik le a kutyáról, így nincs szükség biztonsági zsinórokra, vagy dupla pórázra - használható úgyis, mint egy egyszerű nyakörv A Gentle Leader-t a Minnesotai Egyetem Állatviselkedési Klinikájának professzora, Prof. Robert Anderson és az Amerikai Kutyakiképzők nemzeti szövetségének korábbi elnöke, Ruth Foster tervezték, s az Egyesült Királyság legelismertebb állatviselkedési szakembere, Dr. Peter Neville teljes támogatását is élvezi.
Méret tanácsadó fajtákhoz:
kicsi pl. westie yorkie, törpe uszkár, Jack Russel, ill. közepes és nagy fajták kölykeihez közepes: pl. labrador, Cocker és Springer spániel, német juhász, boxer, retriever, dobermann, Staffordshire Bull Terrier, stb. nagy: pl. nagy német juhász, nagy labrador, Rottweiler, Újfunlandi, stb.
Felhelyezési útmutató
Alapvető fontosságú, hogy a Gentle Leader-t megfelelően helyezzük fel. Ellenkező esetben szükségtelen problémákat okozunk saját magunknak és kellemetlenséget kutyánknak.

A Gentle Leader részei: 1-kapcsoló gyűrű a póráznak (control ring) 2. állítható csúszó csat (adjustable sliding clamp) 3.központi dupla D-gyűrű (centre double D-ring) 4. orrhurok (nose loop) 5. nyakörv (neck strap) 6. csat

Felhelyezés lépésenként:
1. lépés: csatolja a kapcsoló gyűrűhöz a pórázt
2. lépés: nyissa ki a nyakörv csatját úgy, hogy egyik kezében az egyik részét, a másikban a másikat tartja, míg az orrhurok és a póráz szabadon lóg (T alakban)
3. Helyezze a nyakörvet a kutyára egészen a nyak felső részére (hátul a tarkóra, elöl az ádámcsutka fölé) és állítsa be olyan szorosan, hogy csak egy ujját tudja bedugni alá.
4. Vegye le a nyakörvet.
5. Az állítható csúszó csatot nyissa ki és húzza le a kapcsoló gyűrűig.
6. Mindkét hevedert a kezében tartva bújtassa a kutya orrát az orrhurokba, a nyakörvet pedig a korábban beállított helyzetbe csatolja fel.
7. A csúszó csatot tolja föl egészen az állkapocs alá és rögzítse úgy, hogy az orrhurok fölül a szemek előtt/alatt, oldalt a száj sarkai mögött legyen, s annyira hagyja lazán, hogy az orr húsos részéig előre lehessen húzni, de az orról ne lehessen lehúzni.

Előfordulhat, hogy eleinte egyes kutyák, főleg kölykök furcsának érzik a Gentle Leader viselését, s megpróbálják eltávolítani. Ez teljesen természetes reakció, s hasonló fordulhat elő a normál nyakörvek első fölhelyezésekor is. A kutyák rázhatják a fejüket, vagy lábukkal próbálják levenni az orrhurkot, esetleg egyszerűen lefekszenek. Ilyen esetben 15-20 métert sétáljon a kutyával szép lassan, közben nyugtatólag beszéljen hozzá, bátorítsa. Ez általában elegendő az ellenállás megszüntetésére, az állat felismeri a gazda irányítását és rövid időn belül kellemes dolgokat fog társítani a Gentle Leader viseléséhez: a jó kapcsolatot a gazdával, a családdal és barátokkal, jutalmat, stb.


 

Tisztelt Vásárlónk, kedves Gazdik!

A folyamatos gazdasági problémák miatti rengeteg árváltozásról minden megrendelőnket tájékoztatni kell írásban vagy telefonon, ez jelentős többletmunkát ró ránk, és hátráltatja a beszerzést, valamint a kiküldést. Kérjük türelmüket, de közel 9000 terméket és 6000 vásárló rendelését egyenként kell napi szinten átnézni, nem kapunk a beszállítóktól árlistákat, értesítéseket.

 

Világméretű probléma az alapanyag hiány, kérjük ha pár napon belül

nem kapja meg tőlünk rendelését,

kérjük keressen bennünket elérhetőségeinken, ezzel is gyorsítva munkánkat.

Sajnos a folyamatos áremelések is lassítanak bennünket,

de szeretnénk segíteni Önt és kedvencét a spórolásban.

Személyes átvételkor nincs üzemanyag felár a rendelésekben.

Válassza a "személyes átvétel" szállítási módot vásárláskor.

Jó egészséget és sok együtt töltött percet kívánunk.

 

 
 Az eledelporta csapata

 

#együttlegyőzzük

 

Jó egészséget kívánunk

Az eledelporta csapata, és 12 cicája