Beaphar Gentle Leader fejhám M - piros


Bruttó 4.375 Ft

Rendeljen telefonon: +36 70 353 3358
  • Ter. állapot: Szállítási idő 1-4 munkanap
  • Gyártó Beaphar
  • Kód: 17949
db

Bővebb leírás

Fejhám közepes testű kutyák számára. Nem szájkosár és nem fojtja a kutyát!

A Gentle Leader használata javasolt tanításhoz, kiképzéshez, illetve olyan kutyák esetén, akik előszeretettel húzzák a pórázt sétáltatáskor. Alkalmazása esetén a kutyák húzása megszűnik, elfogadóbban, nyugodtabban viselkednek.

NEM SZÁJKOSÁR és NEM FOJTJA A KUTYÁT Tudományos alapokon tervezett eszköz, amely a kutyák természetes ösztöneit, reflexeit hívja segítségül a nem kívánatos viselkedés megszüntetésére, a tanulási folyamat rövidítésére.
1. Gyengéd nyomást gyakorol a nyak hátulsó részére, amely természetes relaxációs (nyugalmi) reflexet vált ki az állatból (mint amikor az anyaállat szállítja a kölykeit).
2. Gyengéd nyomást gyakorol az orrnyeregre, amely szintén természetes relaxációs reflexet vált ki az állatból.
3. Amerre az alul csatlakozó póráz fordítja a fejet, a kutya arra figyel, s arra megy (ha húzni akar, figyelme visszafordul a gazdájára). Ellentétben más fejhámokkal a Gentle Leader -kényelmesen, pontosan méretre állítható orrhurokkal rendelkezik - semmilyen körülmények között nem csúszik le a kutyáról, így nincs szükség biztonsági zsinórokra, vagy dupla pórázra - használható úgyis, mint egy egyszerű nyakörv A Gentle Leader-t a Minnesotai Egyetem Állatviselkedési Klinikájának professzora, Prof. Robert Anderson és az Amerikai Kutyakiképzők nemzeti szövetségének korábbi elnöke, Ruth Foster tervezték, s az Egyesült Királyság legelismertebb állatviselkedési szakembere, Dr. Peter Neville teljes támogatását is élvezi.
Méret tanácsadó fajtákhoz:
kicsi pl. westie yorkie, törpe uszkár, Jack Russel, ill. közepes és nagy fajták kölykeihez közepes: pl. labrador, Cocker és Springer spániel, német juhász, boxer, retriever, dobermann, Staffordshire Bull Terrier, stb. nagy: pl. nagy német juhász, nagy labrador, Rottweiler, Újfunlandi, stb.
Felhelyezési útmutató
Alapvető fontosságú, hogy a Gentle Leader-t megfelelően helyezzük fel. Ellenkező esetben szükségtelen problémákat okozunk saját magunknak és kellemetlenséget kutyánknak.

A Gentle Leader részei: 1-kapcsoló gyűrű a póráznak (control ring) 2. állítható csúszó csat (adjustable sliding clamp) 3.központi dupla D-gyűrű (centre double D-ring) 4. orrhurok (nose loop) 5. nyakörv (neck strap) 6. csat

Felhelyezés lépésenként:
1. lépés: csatolja a kapcsoló gyűrűhöz a pórázt
2. lépés: nyissa ki a nyakörv csatját úgy, hogy egyik kezében az egyik részét, a másikban a másikat tartja, míg az orrhurok és a póráz szabadon lóg (T alakban)
3. Helyezze a nyakörvet a kutyára egészen a nyak felső részére (hátul a tarkóra, elöl az ádámcsutka fölé) és állítsa be olyan szorosan, hogy csak egy ujját tudja bedugni alá.
4. Vegye le a nyakörvet.
5. Az állítható csúszó csatot nyissa ki és húzza le a kapcsoló gyűrűig.
6. Mindkét hevedert a kezében tartva bújtassa a kutya orrát az orrhurokba, a nyakörvet pedig a korábban beállított helyzetbe csatolja fel.
7. A csúszó csatot tolja föl egészen az állkapocs alá és rögzítse úgy, hogy az orrhurok fölül a szemek előtt/alatt, oldalt a száj sarkai mögött legyen, s annyira hagyja lazán, hogy az orr húsos részéig előre lehessen húzni, de az orról ne lehessen lehúzni.

Előfordulhat, hogy eleinte egyes kutyák, főleg kölykök furcsának érzik a Gentle Leader viselését, s megpróbálják eltávolítani. Ez teljesen természetes reakció, s hasonló fordulhat elő a normál nyakörvek első fölhelyezésekor is. A kutyák rázhatják a fejüket, vagy lábukkal próbálják levenni az orrhurkot, esetleg egyszerűen lefekszenek. Ilyen esetben 15-20 métert sétáljon a kutyával szép lassan, közben nyugtatólag beszéljen hozzá, bátorítsa. Ez általában elegendő az ellenállás megszüntetésére, az állat felismeri a gazda irányítását és rövid időn belül kellemes dolgokat fog társítani a Gentle Leader viseléséhez: a jó kapcsolatot a gazdával, a családdal és barátokkal, jutalmat, stb.


Kedves Látogató!

 

Egészségügyi problémák miatt webáruházunk jelen pillanatban NEM TUD MEGRENDELÉSEKET FOGADNI. Amennyiben már leadott megrendelése sürgős, és nem tud rá várni kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken, hogy törölni tudjuk. Megkérünk mindenkit, hogy NE UTALJON már leadott megrendelések esetén sem, mert NEM TUDJUK teljesíteni.

Nem pihenünk addig sem, azért dolgozunk, hogy kedvenceinknek és a gazdiknak még jobb árakkal tudjunk szolgálni.

 

Köszönjük megértését

Az eledelporta csapata

 

#együttlegyőzzük

 

Megértésüket köszönjük.

Jó egészséget kívánunk

Az eledelporta csapata, nyuszija és 13 cicája